Rajčatová polévka speciál recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks párek
400 g rajský protlak
100 g uzená slanina
2 ks sterilované bílé fazole
2 ks sterilovaná rajčata (kousky)
podle chuti
sůl
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme v hrnci. Poté vezmeme cibuli, nakrájíme na drobno a osmahneme v hrnci na výpeku z vyuzené slaniny. Zalijeme vodou, přidáme sterilované bílé fazole, osolíme a vaříme asi 10 minut.

  2. Po 10 minutách přidáme do hrnce i sterilovaná rajčata (kousky), promícháme a vaříme dalších 10 minut.

  3. Nakonec přidáme do polévky rajský protlak, chilli a nadrobno nakrájené 2 nožky párků. Povaříme 5 minut a máme hotovo. V talíři můžeme ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!