Rajčatová polévka se zeleninou 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - česnek
- - sůl
- - petrželka
2 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
1 ks mrkev
1 ks řepa červená
1 ks smetana kysaná
1 hlávka zelí
- - protlak rajčatový

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí vody vložíme oloupanou řepu, kterou uvaříme téměř doměkka. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, kterou orestujeme na pánvi s nakrájenou mrkví. Měkkou řepu vyjmeme z vývaru, vložíme do něj brambory nakrájené na kostky, po deseti minutách přidáme nakrouhané zelí. Jakmile změkne, přisypeme osmahlou cibuli a mrkev. Uvařenou řepu nahrubo nastrouháme, přisypeme do polévky a uvedeme do varu. Osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a trochu cukru, povaříme. Na talíři dochutíme smetanou, česnekem a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!