Rahat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g rýže
750 g cukr krystal
1 špetka potravinářské barvivo
0.5 lžičky ovocné aroma
na obalení
1 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rýži rozvaříme v litru vody na hustou kaši.

  2. Cukr rozvaříme ve 2 dl vody "na bublinu" - smočíme-li v něm drátěné očko a foukneme do něj, vyskočí bublinka.

  3. Obojí pak smícháme a vaříme tak dlouho, až se hmota přestane lepit na stěny nádoby. Ochutíme ovocným aroma, obarvíme potravinářským barvivem a rozetřeme na vodou vypláchnutý skleněný tác.

  4. Necháme do druhého dne oschnout a pak krájíme na kostky 2 x 2 cm. Rahat obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy