Radhošťské střapačky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks vejce
sádlo
7 dkg hladká mouka
13 dkg hrubá mouka
30 dkg uzené maso
40 dkg kysané zelí
50 dkg loupané brambory
podle chuti
sůl
na ozdobu
20 dkg klobása
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nastrouháme brambory a osolíme je. Promícháme s moukou a vajíčkem a vypracujeme těsto. Z těsta pak přes cedník uvaříme halušky.

  2. Uzené maso nakrájíme na kostičky, podusíme na sádle, přidáme kysané zelí, česnek utřený se solí a chvíli podusíme.

  3. Nekonec směs uzeného masa se zelím přisypeme k haluškám a promícháme.

  4. Na talíři porce radhošťské střapačky ozdobíme kadeřavou petrželkou a opečenou klobásou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy