Radhošťské střapačky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks vejce sádlo 7 dkg hladká mouka 13 dkg hrubá mouka 30 dkg uzené maso 40 dkg kysané zelí 50 dkg loupané brambory podle chuti sůl na ozdobu 20 dkg klobása zelená petrželka
Postup Radhošťské střapačky recept
Postup přípravy receptu
-
Najemno nastrouháme brambory a osolíme je. Promícháme s moukou a vajíčkem a vypracujeme těsto. Z těsta pak přes cedník uvaříme halušky.
Uzené maso nakrájíme na kostičky, podusíme na sádle, přidáme kysané zelí, česnek utřený se solí a chvíli podusíme.
Nekonec směs uzeného masa se zelím přisypeme k haluškám a promícháme.
Na talíři porce radhošťské střapačky ozdobíme kadeřavou petrželkou a opečenou klobásou.