Rácský kapr recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g slanina 1 hrst petrželka 2 kg brambory 250 g cibule 200 g sádlo 5 ks rajče 8 dl kysaná smetana 5 ks zelená paprika 1 kg vykostěný kapr podle chuti sůl mletá sladká paprika
Postup Rácský kapr recept
Postup přípravy receptu
-
Naporcovaného kapra opečeme na proužcích slaniny. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.
Pekáč vymažeme sádlem, poklademe brambory, na ně navrstvíme porce kapra a na něj klademe pokrájená rajčata, papriky a kolečka cibule. Posypeme mletou paprikou a přelijeme kysanou smetanou.
Kapří směs upečeme ve vyhřáté troubě.
Rácského kapra podáváme ozdobeného hřebínky ze slaniny, obalenými v mleté paprice a osmaženými na pánvi. Dále kapra ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou a kysanou smetanou.