Rácský kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g slanina
1 hrst petrželka
2 kg brambory
250 g cibule
200 g sádlo
5 ks rajče
8 dl kysaná smetana
5 ks zelená paprika
1 kg vykostěný kapr
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného kapra opečeme na proužcích slaniny. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.

  2. Pekáč vymažeme sádlem, poklademe brambory, na ně navrstvíme porce kapra a na něj klademe pokrájená rajčata, papriky a kolečka cibule. Posypeme mletou paprikou a přelijeme kysanou smetanou.

  3. Kapří směs upečeme ve vyhřáté troubě.

  4. Rácského kapra podáváme ozdobeného hřebínky ze slaniny, obalenými v mleté paprice a osmaženými na pánvi. Dále kapra ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou a kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy