Půlnoční polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 l voda
50 g anglická slanina
4 lžíce kyselá smetana
2 lžičky mletá sladká paprika
200 g uzená krkovička
1 špetka mletá pálivá paprika
400 g kyselá kapusta
podle chuti
sůl
klobása

Postup přípravy receptu

  1. Maso vcelku uvaříme ve vodě do poloměkka. Přidáme nakrájené zelí i s nálevem, najemno nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek a vaříme, až když je maso měkké.

  2. Potom maso z vývaru vybereme a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme nakrájenou slaninu, na ní opečeme nakrájenou klobásu, zasypeme sladkou a štiplavou paprikou a spolu s nakrájeným masem dáme do polévky. Polévku podle potřeby dochutíme.

  3. Smetanu přidáváme do půlnoční polévky až na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy