Půlnoční polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 1 l voda 50 g anglická slanina 4 lžíce kyselá smetana 2 lžičky mletá sladká paprika 200 g uzená krkovička 1 špetka mletá pálivá paprika 400 g kyselá kapusta podle chuti sůl klobása
Postup Půlnoční polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Maso vcelku uvaříme ve vodě do poloměkka. Přidáme nakrájené zelí i s nálevem, najemno nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek a vaříme, až když je maso měkké.
Potom maso z vývaru vybereme a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme nakrájenou slaninu, na ní opečeme nakrájenou klobásu, zasypeme sladkou a štiplavou paprikou a spolu s nakrájeným masem dáme do polévky. Polévku podle potřeby dochutíme.
Smetanu přidáváme do půlnoční polévky až na talíři.