Pulao recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
2 ks cibule
100 g sýr
1 šálek dlouhozrnná rýže
1 kg rybí filé
podle chuti
sůl
kmín
kečup
koriandr
margarín
bobkový list
mletá skořice
kari koření
chilli koření
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji opečeme filé, přidáme papriku a kmín. Opečené filé vyjmeme.

  2. Na stejnou pánev dáme na kostičky nakrájenou cibuli, kari koření, koriandr, chilli, bobkový list a skořici a vše opražíme. K tomu přidáme omytou rýži a společně restujeme. Pak směs zalijeme dvěma šálky vody a pod pokličkou dusíme.

  3. Margarínem vymažeme misku z varného skla a dáme do ní polovinu rýže. Na ni navrstvíme opečené filé, které posypeme polovinou strouhaného sýra a přidáme kečup nebo rajčatové pyré. Na to dáme zbytek rýže, opět posypeme sýrem a na něj znovu kečup.

  4. Pulao zapékáme v troubě asi 30 minut.

  5. Pulao ihned po upečení podáváme jako kořeněný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy