Pučálka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g hrách
4 lžíce rostlinný olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přebereme, propláchneme, dáme do větší ploché nádoby a zalijeme vlažnou vodou. Uložíme na teplé místo a necháme 1 až 2 dny naklíčit.

  2. Vodu slijeme a hrách už zalijeme pouze do poloviny. Třetí den obvykle vyraší klíčky. Potom naklíčený hrách scedíme, necháme na sítu okapat a na rozehřátém oleji krátce opražíme.

  3. Pučálku ihned osoleníme a opepříme a podáváme jako přílohu.

  4. Labužníci si ji mastili rozpuštěným škvarkovým sádlem, to by pak již nebyl vegetariánský pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy