Ptačí mléko jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mléko
1 balíček želatina
podle chuti
300 g cukr
1 balíček vanilkovy cukr
poleva
4 lžíce máslo
100 ml mléko
200 g hořká čokoláda
krém
500 ml kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do hustého krému.

  2. Želatinu rozpustíme v mléce (množství na obalu), aby nabobtnala. Mléko lehce ohřejeme, aby se želatina rozpustila. Pak ji vmícháme do smetanového krému. Vše smícháme a krém rozlijeme do malých skleněných talířků nebo misek. Necháme stát na rovném místě, aby se neroztekl a také necháme ztuhnout. Můžeme dát do lednice.

  3. Zatím si připravíme čokoládu. Tu rozpustíme s máslem a mlékem. Čokoláda by měla být hořká, aby pak poleva měla lesklou barvu. Můžeme přidat i trochu cukru a kakao. Za stálého míchání připravíme hladký čokoládový krém.

  4. Čokoládový krém na talířcích přelijeme čokoládovou polevou tak, aby byl povrch hladký a bez hrbolků.

  5. Ptačí mléko jinak dáme do lednice opět ztuhnout. Ptačí mléko můžeme ozdobit i ovocem. Je lepší používat skleněné nádobí, protože dezert vypadá lépe a zajímavěji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy