Pšeničná tortilla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g sádlo
0.5 balíčku prášek do pečiva
špetka soli
500 g prosátá hladká mouka
120 ml teplá voda

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl ve veliké míse. Zapracujte sádlo, pak postupně přidávejte dost vody, aby se mouka spojila v tuhé těsto.

  2. Těsto vyklopte na mírně posypanou plochu a 10 až 15 minut hněťte, až je těsto pružné.

  3. Pak těsto rozdělte na 12 stejných kousků a udělejte v dlaních kuličky. Kousky zakryjte při práci průhlednou fólii, aby nevyschly.

  4. Každou kuličku vyválejte na lehce pomoučené ploše. Při každém vyválení těsto pootočte o čtvrtinu, aby byl kruh stejnoměrný. Pokračujte, až je kruh asi 25 cm

  5. Pánev na smažení nebo na palačinky zahřejte na středním plameni. Pečte vždy jednu tortillu, položte ji na suchou pánev a pečte 45 vteřin – 1 minutu, nebo až se na spodní straně začnou tvořit puchýře a začnou hnědnout. Obraťte a pečte druhou stranu asi 1 minutu.

  6. Upečené tortilly zabalte do čisté utěrky, aby zůstaly měkké a teplé, než dokončíte zbytek.

  7. Abyste studené tortilly ohřáli, pokropte je několika kapkami vody, zabalte je do alobalu, a vložte je na 10 minut do trouby předehřáté na 140 °C, nebo plyn stupeň 1.

  8. Můžete je také zabalit do průhledné fólie a asi 20 vteřin ohřát v mikrovlnné troubě na plný výkon.

  9. Recept na asi 12 tortill o průměru 25 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy