Průhledné broskve recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžičky cukr krupice
270 ml červené víno
1 balíček vanilkový cukr
3 lžíce citronová šťáva
250 ml pomerančová šťáva
10 g bílá želatina
na ozdobu
1 hrst ořechy
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání (215g)
náplň
4 ks půlka kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu (plátkovou) namočíme do studené vody.

  2. Smícháme víno, citronovou šťávu (z citronu, ne umělou) i pomerančovou šťávu a krátce vše provaříme. Přisypeme cukr i vanilkový cukr a poté odstavíme. Do horké směsi přidáme vymačkanou želatinu a necháme ji za občasného míchání rozpustit.

  3. Polovinu želé rozdělíme do čtyř čirých zmrzlinových pohárů a vložíme je do chladničky na chvíli zatuhnout. Zbylé želé udržujeme na teplém místě.

  4. Půlky broskví rozkrájíme na měsíčky a rozdělíme je na zatuhlé želé. Poté je přelijeme zbývajícím želé a dáme opět do ledničky ztuhnout.

  5. Vymícháme smetanu s vanilkovým cukrem a nadrobno nasekanými ořechy na tuhou šlehačku. Šlehačku můžeme podávat samostatně, aby vynikla krása dezertu, nebo ji rozdělíme na poháry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy