Průhledné broskve recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžičky cukr krupice 270 ml červené víno 1 balíček vanilkový cukr 3 lžíce citronová šťáva 250 ml pomerančová šťáva 10 g bílá želatina na ozdobu 1 hrst ořechy 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání (215g) náplň 4 ks půlka kompotované broskve
Postup Průhledné broskve recept
Postup přípravy receptu
-
Želatinu (plátkovou) namočíme do studené vody.
Smícháme víno, citronovou šťávu (z citronu, ne umělou) i pomerančovou šťávu a krátce vše provaříme. Přisypeme cukr i vanilkový cukr a poté odstavíme. Do horké směsi přidáme vymačkanou želatinu a necháme ji za občasného míchání rozpustit.
Polovinu želé rozdělíme do čtyř čirých zmrzlinových pohárů a vložíme je do chladničky na chvíli zatuhnout. Zbylé želé udržujeme na teplém místě.
Půlky broskví rozkrájíme na měsíčky a rozdělíme je na zatuhlé želé. Poté je přelijeme zbývajícím želé a dáme opět do ledničky ztuhnout.
Vymícháme smetanu s vanilkovým cukrem a nadrobno nasekanými ořechy na tuhou šlehačku. Šlehačku můžeme podávat samostatně, aby vynikla krása dezertu, nebo ji rozdělíme na poháry.