Protýkaná vepřová plec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 lžíce olej
1 lžička sůl
1 ks cibule
1 lžička kečup
1 ks mrkev
1 ks párek
1 lžička mletý pepř
50 dkg vepřová plec
podle potřeby
vývar z masoxu
hladká mouka
Postup Protýkaná vepřová plec recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev a párek nakrájíme na tenké hranolky. Maso otřeme vlhkou utěrkou, osolíme, opepříme a protkneme hranolky párku a mrkve.
Na rozehřátém oleji zpěníme sekanou cibuli. Vložíme maso a ze všech stran ho na cibuli opečeme. Vepřovou plec podlijeme vývarem a dusíme za občasného podlévání doměkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, vmícháme kečup, podlijeme trochou vody a povaříme. Hotovou šťávu přecedíme.
Protýkanou vepřovou plec naporcujeme a rozdělíme na talíře. Maso přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, knedlíky nebo brambory.