Prosný nákyp se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g hrášek
sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 snítka pažitka
2 ks mrkev
100 g mozzarella
100 g gouda
mletý pepř
1 ks červená paprika
5 dl zeleninový vývar
1 svazek petrželová nať
olej na vymazání
200 g proso

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Proso omyjeme. Čerstvý hrášek spaříme.

  2. V nádobě rozehřejeme máslo a podusíme pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu, hrášek a krátce podusíme. Doplníme omytým prosem, dolijeme zeleninovým vývarem a pod pokličkou vaříme 20 minut. Pak směs odstavíme ze sporáku a vmícháme vejce a goudu. Směs osolíme, opepříme a vše přemístíme do vymazané pečící formy. Prosný nákyp se zeleninou obložíme plátky sýra a pečeme asi 15 - 20 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

  3. Prosný nákyp se zeleninou podáváme teplý. Můžeme jej doplnit masem nebo jen zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy