Prosedlá buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 1
5 lžic cukr
1 ks vejce
0.5 kg tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
těsto
1 hrnek cukr
0.5 hrnku olej
4 ks vejce
0.5 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
2 hrnky polohrubá mouka
náplň 2
rum
povidla
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.

  2. Vejce na těsto rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem. Do vzniklých čtverečků dáme hromádku povidel nebo kousek ovoce. Prosedlou buchtu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 minut. Zda je upečená zkusíme špejlí. Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta.

  3. Prosedlou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy