Prosedlá buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 5 lžic cukr 1 ks vejce 0.5 kg tvaroh 1 balíček vanilkový cukr těsto 1 hrnek cukr 0.5 hrnku olej 4 ks vejce 0.5 hrnku mléko 1 balíček prášek do pečiva 2 hrnky polohrubá mouka náplň 2 rum povidla mletá skořice
Postup Prosedlá buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.
Vejce na těsto rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem. Do vzniklých čtverečků dáme hromádku povidel nebo kousek ovoce. Prosedlou buchtu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 minut. Zda je upečená zkusíme špejlí. Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta.
Prosedlou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.