Propadlá buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 hrnečku olej
3 ks vejce
3 lžíce kakao
0.5 hrnečku mléko
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
náplň
rum
500 g tvaroh
2 balíčky vanilkový cukr
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Do mísy dáme tvaroh, vejce, vanilkové cukry, rum i citronovou kůru a vyšleháme ručním šlehačem. Dáme odpočinout do lednice, než si uděláme těsto.

  2. V míse smícháme sypké suroviny - mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme vejce, mléko a olej. Těsto pořádně promícháme.

  3. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Tvarohovou náplň si dáme do zdobícího sáčku s širokým nástavcem. Zdobíme do mřížek. Do každé mřížky uděláme ještě tvarohovou tečku. Propadlou buchtu pečeme při 180 °C zhruba 20 minut.

  4. Upečenou propadlou buchtu nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy