Proložený utopenec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
0.8 l ocet
5 listů bobkový list
5 ks velká cibule
1 lžíce mletý pepř
10 kuliček celý černý pepř
1 kg ostravská klobása
10 kuliček celé nové koření
6 ks pálivá bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Ostravské klobásy dáme vařit do vody asi na 15 minut. Vyjmeme je a necháme vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme nálev z octa, soli, pepře, bobkového listu a nového koření. Vše necháme přejít varem, vypneme a necháme vychladnout.

  3. Studené klobásy podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, posypeme pepřem a nakonec do nich vložíme bílou papriku. Jsou pálivější a klobásy budou tak pikantnější. Po obou stranách a také v prostředku spojíme klobásy párátkem.

  4. Do velké sklenice dáme na kolečka nakrájenou cibuli a na ni skládáme klobásy. Cibulí klobásy prokládáme. To celé zalijeme nálevem a necháme týden odležet.

  5. Proložené utopence podáváme jako chuťovku s chlebem i bez.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy