Proložený utopenec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžíce sůl
0.8 l ocet
5 listů bobkový list
5 ks velká cibule
1 lžíce mletý pepř
10 kuliček celý černý pepř
1 kg ostravská klobása
10 kuliček celé nové koření
6 ks pálivá bílá paprika
Postup Proložený utopenec recept
Postup přípravy receptu
-
Ostravské klobásy dáme vařit do vody asi na 15 minut. Vyjmeme je a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme nálev z octa, soli, pepře, bobkového listu a nového koření. Vše necháme přejít varem, vypneme a necháme vychladnout.
Studené klobásy podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, posypeme pepřem a nakonec do nich vložíme bílou papriku. Jsou pálivější a klobásy budou tak pikantnější. Po obou stranách a také v prostředku spojíme klobásy párátkem.
Do velké sklenice dáme na kolečka nakrájenou cibuli a na ni skládáme klobásy. Cibulí klobásy prokládáme. To celé zalijeme nálevem a necháme týden odležet.
Proložené utopence podáváme jako chuťovku s chlebem i bez.