Prezidentský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 lžíce solamyl
3 ks cibule
1 kg maso
1 ks masox
2 lžičky kari koření
3 lžičky mletá sladká paprika
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na libovolně velké kostky. Vmícháme do něj koření. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Také je vmícháme do masa.

  2. Vše se promíchá v míse, pak přidáme 1l vody (může být i trochu méně) s dvěma masoxy a opět promícháme. Směs se nemusí připravovat předem, po zamíchání ihned dáme směs na guláš do pekáče, přikryjeme alobalem a při teplotě 250 °C pečeme asi 90 minut. Pekáč se neodkrývá a ani nepodléváme a nemícháme.

  3. Prezidentský guláš je velmi dobrý a nevyžaduje žádnou pozornost. Toto množství je asi na 5 - 6 porcí.

  4. Prezidentský guláš je nejlepší s čerstvým pečivem, ale můžeme podávat s knedlíky, rýží, brambory nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy