Prešovské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
200 g klobása
220 ml kysaná smetana
150 g tvrdý sýr
1 kg syrový brambor
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibule oloupeme a nakrájíme. Brambory na plátky, cibule na tenká kolečka. Rovněž klobásy rozkrájíme na kolečka.

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  3. Zapékací mísu vymastíme máslem, dno poklademe bramborovými plátky, které osolíme a opepříme. Pak rozložíme kolečka klobásy a cibule, vše okmínujeme. Takhle postupujeme do upotřebení všech ingrediencí, jen je důležité, aby poslední vrstvou byly brambory.

  4. Česnek oloupeme a prolisujeme do kysané smetany.

  5. Na brambory nastrouháme sýr a vše zalijeme připravenou smetanou.

  6. Zapékáme zhruba 30 - 40 minut a prešovské brambory ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy