Přesnídávková polévka Pizza recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce olej 2 ks rajče 200 g kabanos 150 g žampiony 100 g kysané zelí 1 ks bílá cibule 500 ml vývar nebo bujon podle chuti 1 lžička cukr sůl 1 lžíce koření pizza mletý černý pepř 1 ks červená feferonka
Postup Přesnídávková polévka Pizza recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nastrouháme na plátky, česnek rozdrtíme. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky. Kabanos oloupeme (nebo klobásu) a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme nahrubo.
V hrnci rozehřejeme olej a žampiony lehce orestujeme, přidáme česnek a cibuli a vše společně podusíme. Vsypeme kabanos a krátce opečeme. Pak přidáme rajčata, kysané zelí a zalijeme vývarem. Polévku dochutíme pizza kořením nebo paprikou, solí a pepřem. Podle chuti můžeme lehce osladit.
Přesnídávkovou polévku Pizza vaříme asi 20 minut. Na posledních 5 minut můžeme do hrnce vložit omytou feferonku.
Přesnídávkovou polévku PIZZA ihned podáváme. Na talíři ji můžeme sypat sekanou jarní cibulkou. Podávám-li polévku jako hlavní chod, přidám 2 - 3 lžičky kysané smetany.