Přesnídávková polévka Pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
2 ks rajče
200 g kabanos
150 g žampiony
100 g kysané zelí
1 ks bílá cibule
500 ml vývar nebo bujon
podle chuti
1 lžička cukr
sůl
1 lžíce koření pizza
mletý černý pepř
1 ks červená feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nastrouháme na plátky, česnek rozdrtíme. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky. Kabanos oloupeme (nebo klobásu) a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme nahrubo.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a žampiony lehce orestujeme, přidáme česnek a cibuli a vše společně podusíme. Vsypeme kabanos a krátce opečeme. Pak přidáme rajčata, kysané zelí a zalijeme vývarem. Polévku dochutíme pizza kořením nebo paprikou, solí a pepřem. Podle chuti můžeme lehce osladit.

  3. Přesnídávkovou polévku Pizza vaříme asi 20 minut. Na posledních 5 minut můžeme do hrnce vložit omytou feferonku.

  4. Přesnídávkovou polévku PIZZA ihned podáváme. Na talíři ji můžeme sypat sekanou jarní cibulkou. Podávám-li polévku jako hlavní chod, přidám 2 - 3 lžičky kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy