Přeložená pizza se slunečnicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 špetka sůl 1 lžíce máslo 200 ml mléko 100 ml smetana 1 ks karotka 300 g brokolice 3 g droždí 200 g mozzarella 200 g parmazán 200 g sýr pecorina 5 lžic olivový olej 700 g hladká mouka 400 ml vlažná voda 2 ks barevná paprika 2 lžíce vyloupaná slunečnicová semínka
Postup Přeložená pizza se slunečnicí recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku rozdrobíme droždí, zalijeme 2 lžícemi vlažné vody, přidáme špetku soli, cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme 600 g mouky, slunečnicová semínka a promícháme, vzešlý kvásek přidáme k mouce, přidáme 2 lžíce oleje a hnětením zpracujeme v hladké těsto. Z hotového těsta vytvoříme 4 bochánky, které zabalíme do fólie a dáme na 20 minut do chladničky.
Na másle se zbytkem oleje osmahneme zbytek mouky. Do jíšky vmícháme mléko a zhruba deset minut povaříme. Přilijeme smetanu a krátce prohřejeme.
Papriky očistíme, nakrájíme na proužky, omytou karotku nakrájíme na malé kousky. Brokolici rozebereme na růžičky, spolu s karotkou povaříme v mírně osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Potom zeleninu promícháme se strouhanými sýry a bešamelem.
Bochánky těsta rozválíme na 4 kulaté placky. Na polovinu každé pizzy poklademe část zeleninové náplně, těsto přehneme a okraje důkladně přimáčkneme.
Takto připravené přeložené pizzy pečeme asi 5 minut na 250 °C.