Přeložená pizza se slunečnicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 špetka sůl
1 lžíce máslo
200 ml mléko
100 ml smetana
1 ks karotka
300 g brokolice
3 g droždí
200 g mozzarella
200 g parmazán
200 g sýr pecorina
5 lžic olivový olej
700 g hladká mouka
400 ml vlažná voda
2 ks barevná paprika
2 lžíce vyloupaná slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku rozdrobíme droždí, zalijeme 2 lžícemi vlažné vody, přidáme špetku soli, cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme 600 g mouky, slunečnicová semínka a promícháme, vzešlý kvásek přidáme k mouce, přidáme 2 lžíce oleje a hnětením zpracujeme v hladké těsto. Z hotového těsta vytvoříme 4 bochánky, které zabalíme do fólie a dáme na 20 minut do chladničky.

  2. Na másle se zbytkem oleje osmahneme zbytek mouky. Do jíšky vmícháme mléko a zhruba deset minut povaříme. Přilijeme smetanu a krátce prohřejeme.

  3. Papriky očistíme, nakrájíme na proužky, omytou karotku nakrájíme na malé kousky. Brokolici rozebereme na růžičky, spolu s karotkou povaříme v mírně osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Potom zeleninu promícháme se strouhanými sýry a bešamelem.

  4. Bochánky těsta rozválíme na 4 kulaté placky. Na polovinu každé pizzy poklademe část zeleninové náplně, těsto přehneme a okraje důkladně přimáčkneme.

  5. Takto připravené přeložené pizzy pečeme asi 5 minut na 250 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy