Prekmurské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
4-6 ks brambory
1-2 ks cibule
mouka
1 dl kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a dáme je vařit do slané vody. Vody dáme přiměřeně, její hladina by se měla pohybovat asi 2 - 3 cm nad okrajem brambor.

  2. Mezitím na oleji osmahneme cibuli. Když začne zlátnout, odstavíme ji.

  3. Když jsou brambory uvařené, rozmačkáme je přímo ve vodě. Neodléváme ji! Můžeme použít i mixér. Poté vložíme rozmačkané brambory zpět nad plamen a za stálého míchání přisypáváme mouku pro zhuštění. V okamžiku, kdy je směs dostatečně tvrdá, je jídlo hotové.

  4. Na závěr přidáme opraženou cibuli a smetanu podle chuti. Prekmurské brambory podáváme jako přílohu k masu podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy