Předek na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
2 stroužky česnek
5 dkg máslo
1 ks cibule
2 díly bílé víno
1 ks větší mrkev
1 ks zaječí předek
podle chuti
sůl
hořčice
estragon
mletý pepř
čerstvý tymián
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Porce zajíce potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Mrkev oškrábeme a nastrouháme.

  2. Na kostičky pokrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo a porce zajíce ze všech stran orestujeme. Za chvíli podlijeme vínem a trochou horké vody a do poloměkka dusíme. Přidáme pokrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev, česnek utřený se solí, špetku pepře, kousek tymiánu a trochu estragonu.

  3. Zajíce doměkka dodusíme a na chvíli vyndáme. Šťávu rozmixujeme, zahustíme moukou, povaříme, podle chuti osolíme a měkké maso dáme zpět.

  4. Předek na víně podáváme s knedlíkem a kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy