Předek na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 2 stroužky česnek 5 dkg máslo 1 ks cibule 2 díly bílé víno 1 ks větší mrkev 1 ks zaječí předek podle chuti sůl hořčice estragon mletý pepř čerstvý tymián podle potřeby hladká mouka
Postup Předek na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Porce zajíce potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Mrkev oškrábeme a nastrouháme.
Na kostičky pokrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo a porce zajíce ze všech stran orestujeme. Za chvíli podlijeme vínem a trochou horké vody a do poloměkka dusíme. Přidáme pokrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev, česnek utřený se solí, špetku pepře, kousek tymiánu a trochu estragonu.
Zajíce doměkka dodusíme a na chvíli vyndáme. Šťávu rozmixujeme, zahustíme moukou, povaříme, podle chuti osolíme a měkké maso dáme zpět.
Předek na víně podáváme s knedlíkem a kompotem.