Prdelačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks brambory
1 l masový vývar
2 ks jelito
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jelita rozřízneme a vnitřek pokrájíme na menší kousky. Přilijeme k nim asi šálek vývaru a vidličkou rozmělníme na kaši.

  2. Vývar přivedeme k varu, vložíme kostky brambor, česnek, vmícháme kaši z jelítek a podle chuti osolíme a okořeníme. Prdelačku vaříme 15 až 20 minut.

  3. Prdelačku podáváme posypanou čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!