Pražský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička majoránka 200 g cibule 1 lžička kmín 40 g sádlo 2 ks párek 400 g hovězí kližka 1 lžíce rajský protlak 1 lžička mletá sladká paprika podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby chléb masový vývar
Postup Pražský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a prudce opečeme za stálého míchání na rozpáleném sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme a na chvíli odstavíme.
Přidáme mletou červenou papriku, podlijeme vývarem a vrátíme zpět na oheň. Základ guláše okořeníme pepřem, přidáme rozetřený česnek, sůl, kmín, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme nastrouhaným chlebem a dochutíme majoránkou.
Ke každé porci pražského guláše dáme zvlášť uvařený párek. Pražský guláš podáváme s chlebem.