Pražský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička majoránka
200 g cibule
1 lžička kmín
40 g sádlo
2 ks párek
400 g hovězí kližka
1 lžíce rajský protlak
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
chléb
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a prudce opečeme za stálého míchání na rozpáleném sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme a na chvíli odstavíme.

  2. Přidáme mletou červenou papriku, podlijeme vývarem a vrátíme zpět na oheň. Základ guláše okořeníme pepřem, přidáme rozetřený česnek, sůl, kmín, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme nastrouhaným chlebem a dochutíme majoránkou.

  3. Ke každé porci pražského guláše dáme zvlášť uvařený párek. Pražský guláš podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy