Pražská šunka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
1 lžíce mléko
1 kg vepřová plec
2 dkg řeznická sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 5 cm velké kostky. K masu přidáme lžíci mléka, lžíci cukru, řeznickou sůl a pak ještě podle potřeby dosolíme.

  2. Vše pořádně promícháme. Maso natlačíme do ešusu nebo do formy na šunku a necháme v chladničce 3 - 4 dny odpočívat. Potom nádobu pořádně uzavřeme gumičkami nebo provázkem. Pražskou šunku vaříme 2 hodiny v hrnci. Potom ji zchladíme vodou a necháme 12 hodin v chladničce odpočívat a chladnout.

  3. Pak nádobu otevřeme a můžeme si pochutnat na skvělé domácí pražské šunce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy