Pražská roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
4 dl vývar
2 ks vejce
75 g šunka
1 ks cibule
- - mouka hladká
150 g rýže
- - pepř mletý
7500 g maso hovězí zadní
75 g hrášek mražený

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nakrájíme větší plát, rozklepeme, osolíme, opepříme. Na tuku orestujeme šunku nakrájenou na nudličky, stáhneme z ohně, přidáme uvařenou rýži, hrášek, rozšlehané vejce se solí, promícháme a směsí potřeme plát masa. Zatočíme, ovážeme nití a opečeme ze všech stran na osmažené cibulce, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Roládu vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, provaříme a šťávu přecedíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy