Pražská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
podle potřeby
hrášek
vývar
vejce
šunka
cibule
mouka
hovězí maso
tuk na smažení
podle chuti
koření
Postup Pražská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a potom nakrájíme na kostičky.
Hovězí maso opečeme na tuku v kastrolu, potom maso vyndáme, hodíme tam nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dohněda a zalijeme vývarem. Až se bude vývar vařit, vrátíme maso do kastrolu a uvaříme doměkka.
Vyndáme maso a vývar zahustíme. Potom do zahuštěného vývaru přidáme hrášek, šunku a dochutíme. Do hotové pražské omáčky přidáme nakrájené vejce, maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.
Pražskou omáčku podáváme jako chutný hlavní chod s rýží.
Množství surovin přizpůsobíme vlastní chuti a počtu strávníků.