Pražská gratinovaná šunka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
7 dkg máslo
15 dkg ementál
50 dkg žampiony
65 dkg pražská šunka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
kyselá okurka
červená kapie

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozpuštěném másle je krátce podusíme.

  2. Plátky pražské šunky opečeme na oleji, naskládáme do gratinovací nádoby a přidáme žampiony. Vejce rozšleháme se strouhaným sýrem, ochutíme solí a pepřem, směs poté přelijeme na žampiony a šunku. Gratinujeme dozlatova.

  3. Před podáváním ozdobíme gratinovanou šunku nakrájenou kapií a okurkou.

  4. Jako přílohu zvolíme k pražské gratinované šunce pečené brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy