Prášek ze sušených hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
houby
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a usušíme v sušičce. Houby sušíme delší dobu, aby byly trochu přesušené. Mezi prsty musí praskat.

  2. Usušené houby po částech rozmixujeme ve stolním mixeru. Ze stěn po každé dávce seškrábneme lžící ke dnu prášek a přidáme další houby. Před otevřením mixeru musíme počkat, protože vzniká skutečně jemný prášek, který vylétne z nádoby. Do rozmixovaného prášku dáme trochu mletého černého pepře.

  3. Jemný houbový prášek uskladňujeme ve sklenicích s broušeným uzávěrem v uzavřené skříňce.

  4. Prášek ze sušených hub je vynikající na zvýraznění chuti hub do houbových pokrmů - houbová či bramborová polévka, houbová omáčka, hovězí na houbách apod. Na dochucení stačí jen špetka.

  5. Do doby přípravy není zahrnuta doba sušení, která je individuální.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!