Pradědovo tajemství recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
5 lžic olej
1 ks cibule
1 dl pivo
5 lžic rajčatový protlak
20 dkg niva
1 konzerva zeleninové lečo
4 ks vepřová kotleta bez kosti
8 ks topinka
podle chuti
sůl
oregano
mletý černý pepř
na ozdobu
feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno naseknou cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo. Mírně povaříme asi 3 minuty.

  2. Omáčku" ochutíme pepřem, solí a oreganem. Maso dáme zpět a necháme prohřát.

  3. Mezitím si klasicky připravíme topinky. Krajíce chleba osmahneme po obou stranách na tuku. Potřeme je česnekem.

  4. Na talíř klademe vždy dvě připravené topinky, přilijeme je šťávou se zeleninou. Na to položíme porci masa a posypeme hustě strouhanou nivou.

  5. Před podáváním ozdobíme pradědovo tajemství feferonkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy