Pradávná kukuřičná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce máslo
0.5 ks cibule
1 špetka muškátový oříšek
2-3 ks kukuřičný klas
3 sklenice teplé mléko
podle chuti
sůl
vegeta
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na tuto polévku budeme potřebovat kukuřičná zrna z 2 - 3 ks kukuřičných klasů, mohou být i mražené.

  2. Polovinu kukuřičných zrn rozmixujeme v mléce. Na másle orestujeme cibulku a česnek, přidáme rozmixované zrna s mlékem a pomalu vaříme 3 minuty. Přidáme zbytek kukuřice, trochu vegety na dochucení, muškátový oříšek, špetku soli a polévku vaříme, dokud není kukuřice měkká.

  3. Na talíři přizdobíme pradávnou kukuřičnou polévku nasekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy