Prababiččin štrůdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
28 dkg máslo
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
28 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
0.5 kg hladká mouka
0.5 kg polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
náplň
1 lžíce skořice
5 dkg rozinky
0.8 kg jablka
1 lžíce cukr krupice
10 dkg vlašské ořechy
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nastrouháme si jablka.

  2. V míse si utřeme máslo, vejce, cukr a vanilkový cukr. Přidáme mléko, prášek do pečiva a mouku. Těsto prohněteme, aby bylo hladké a vláčné.

  3. Moukou posypeme vál.

  4. Těsto rozpůlíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme obdélníkovou placku.

  5. Plech na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  6. Jednu placku přeneseme na dno plechu. Placku urovnáme tak, aby byla po celém plechu. Na ni dáme nastrouhaná jablka, skořici, rozinky, ořechy, osladíme a přikryjeme druhou plackou. Tu opět urovnáme, propícháme ji vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.

  7. Takto připravený prababiččin štrůdl dáme péct. Pečeme asi 20 minut.

  8. Hotový štrůdl vychladíme a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy