Prababiččin plněný perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
4 lžíce med
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
600 g hladká mouka
1 lžíce jedlá soda
1 balíček perníkové koření
podle potřeby
rum
máslo na vymazání
náplň
2 lžíce rozinky
6 lžic med
250 g sušené švestky
50 g loupané mandle
200 g dýňový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme náplň. Mandle a sušené švestky nasekáme na nudličky. Dýňový kompot scedíme a nakrájíme na kousky. Rozinky vložíme na chvíli do rumu. Do rozehřátého medu vmícháme mandle, sušené švestky, dýni, rozinky a vše promícháme, prohřejeme a necháme vychladnout.

  2. Prosejeme si hladkou mouku a cukr moučka, přidáme vanilkový cukr, vejce, rozpuštěný med, jedlou sodu, perníkové koření a zpracujeme těsto, které rozválíme na 1 cm silný plát. Potřeme ho náplní, stočíme do rolády a vložíme do máslem vymazané chlebíčkové formy.

  3. Perníkovou roládu pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.

  4. Prababiččin plněný perník po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy