Prababiččin plněný perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 4 lžíce med 250 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 600 g hladká mouka 1 lžíce jedlá soda 1 balíček perníkové koření podle potřeby rum máslo na vymazání náplň 2 lžíce rozinky 6 lžic med 250 g sušené švestky 50 g loupané mandle 200 g dýňový kompot
Postup Prababiččin plněný perník recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme náplň. Mandle a sušené švestky nasekáme na nudličky. Dýňový kompot scedíme a nakrájíme na kousky. Rozinky vložíme na chvíli do rumu. Do rozehřátého medu vmícháme mandle, sušené švestky, dýni, rozinky a vše promícháme, prohřejeme a necháme vychladnout.
Prosejeme si hladkou mouku a cukr moučka, přidáme vanilkový cukr, vejce, rozpuštěný med, jedlou sodu, perníkové koření a zpracujeme těsto, které rozválíme na 1 cm silný plát. Potřeme ho náplní, stočíme do rolády a vložíme do máslem vymazané chlebíčkové formy.
Perníkovou roládu pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.
Prababiččin plněný perník po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník.