Požarského kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - česnek
- - olej
- - sůl
1 ks vejce
500 g rajčata
125 ml mléko
1 ks cibule
3 lžíce smetana
30 g mouka
125 g žampióny
- - pepř mletý
- - bylinky
6 ks housky
- - oříšek muškátový
1 lžíce protlak rajčatový
420 g maso kuřecí

Postup přípravy receptu

  1. 4 tvrdší housky nebo veku nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem na 5 minut. Poté je vymačkáme. Kuřecí maso pokrájíme na kousky a umeleme v mlýnku spolu s houskami. Do směsi přidáme šlehačku, pepř, sůl a muškátový oříšek. Vytvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, vejci a na kostičky nakrájených žemlích. Dáme vychladit do ledničky a potom karbanátky smažíme v oleji z obou stran dozlatova. Necháme je okapat a dáme na plech dopéci do trouby asi na 25 minut. Rajčata, cibuli a česnek nasekáme na kousky, žampiony na plátky. Cibulku osmažíme na oleji, přidáme rajčata, protlak, česnek, bylinky, sůl, pepř a trochu cukru, vaříme asi 10 minut dokud omáčka nezhoustne, potom ji propasírujeme. Na oleji osmahneme žampiony, vmícháme rajskou omáčku a dochutíme. Karbanátky podáváme oblité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy