Požarského kuře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - cukr - - česnek - - olej - - sůl 1 ks vejce 500 g rajčata 125 ml mléko 1 ks cibule 3 lžíce smetana 30 g mouka 125 g žampióny - - pepř mletý - - bylinky 6 ks housky - - oříšek muškátový 1 lžíce protlak rajčatový 420 g maso kuřecí
Postup Požarského kuře recept
Postup přípravy receptu
-
4 tvrdší housky nebo veku nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem na 5 minut. Poté je vymačkáme. Kuřecí maso pokrájíme na kousky a umeleme v mlýnku spolu s houskami. Do směsi přidáme šlehačku, pepř, sůl a muškátový oříšek. Vytvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, vejci a na kostičky nakrájených žemlích. Dáme vychladit do ledničky a potom karbanátky smažíme v oleji z obou stran dozlatova. Necháme je okapat a dáme na plech dopéci do trouby asi na 25 minut. Rajčata, cibuli a česnek nasekáme na kousky, žampiony na plátky. Cibulku osmažíme na oleji, přidáme rajčata, protlak, česnek, bylinky, sůl, pepř a trochu cukru, vaříme asi 10 minut dokud omáčka nezhoustne, potom ji propasírujeme. Na oleji osmahneme žampiony, vmícháme rajskou omáčku a dochutíme. Karbanátky podáváme oblité omáčkou.