Poutine recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 g mozzarella
350 ml hovězí vývar
mletý černý pepř
podle potřeby
pomfrity

Postup přípravy receptu

  1. Na poutine můžeme použít jakýkoliv sýr, který není moc kořeněný jako mozzarella, feta nebo plesnivý sýr, ale sýr musí být rozpustný v teple. Pravý poutine je dělaný z curds (sýrové žmolky) vzniklé při výrobě sýru, obyčejně k dostání jenom v oblastech, kde se sýry vyrábí.

  2. Začneme vařit hovězí vývar. Když je asi čtvrtina vývaru vyvařena, vývar přelijeme přes jemně nakouskovaný sýr, zamícháme a po 3 minutách osolíme a opepříme. Vše přelijeme přes upečené pomfrity.

  3. Poutine podáváme horké!

  4. Vyslovujeme "putýn" a jsou to vlastně sýrové žmolky na pomfritech (french fries) - brambůrkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy