Potápky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kostky cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 kostka máslo
5 lžic mléko
0 ks citron
30 g droždí
600 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky vyhloubíme důlek a do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko. Vše společně dobře zamícháme. Pak do těsta zapracujeme vajíčko, citronovou kůru nastrouhanou z půlky citronu, povolené máslo (250 g) a osolíme.

  2. Z vypracovaného těsta vytvoříme 2 bochánky, které dáme kynout do studené vody. Vykynuté těsto popraská a vyplave na hladinu.

  3. Bochánky vyjmeme a obalíme v mouce, z nich vyválíme dva pláty a formičkami vykrajujeme tvary, které skládáme na pečícím papírem vyložené plechy.

  4. Potápky pečeme v předehřáté troubě.

  5. Ještě horké potápky obalujeme v moučkovém cukru promíchaném s vanilkovým cukrem. Druhá možnost je, že potápky po vychladnutí prokrojíme a potřeme džemem, povidly nebo oslazeným tvarohem. Potápky pocukrujeme a podáváme. Jsou výborné!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy