Postní bramborový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
0.5 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
1 lžička ovesné vločky
1 špetka bylinková sůl
podle chuti
majoránka
kmín
mletý bílý pepř
zálivka
1 lžíce parmazán
5 lžic zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře očistíme a předem je uvaříme ve slupce. Nakrájíme na malé kolečka. Mrkev a celer očistíme, cibuli oloupeme. Vše nastrouháme najemno.

  2. Do zapékací mísy vložíme nakrájené brambory, které posypeme bylinkovou solí, kmínem, majoránkou, bílým pepřem a ovesnými vločkami.

  3. Vše promícháme spolu se zeleninou. Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným parmazánem a nalijeme na brambory.

  4. Zapékací mísu dáme do předehřáté trouby na 170 °C pečeme asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy