Portský krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks citron
75 g cukr moučka
6 g želatina
1 balíček vanilkový cukr
100 ml portské víno
na ozdobu
4 lžičky mandlové lupínky
4 ks koktejlová třešeň

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do vody. Necháme ji nabobtnat a pak ji vymačkáme a na malém plameni rozpustíme. Z dobře omytého citronu nejprve ostrouháme kůru a poté vymačkáme i na šťávu.

  2. Žloutky, oba druhy cukru a citronovou kůru vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme citronovou šťávu, víno a mírně vychladlou želatinu. Vyšleháme hladký krém, který uložíme do chladničky tuhnout.

  3. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který vmícháme do tuhnoucího krému. Krémem naplníme zmrzlinové (dezertní) poháry a uložíme je do chladničky úplně ztuhnout.

  4. Před podáváním dezert posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme koktejlovou třešinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy