Portský krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 ks citron 75 g cukr moučka 6 g želatina 1 balíček vanilkový cukr 100 ml portské víno na ozdobu 4 lžičky mandlové lupínky 4 ks koktejlová třešeň
Postup Portský krém recept
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme do vody. Necháme ji nabobtnat a pak ji vymačkáme a na malém plameni rozpustíme. Z dobře omytého citronu nejprve ostrouháme kůru a poté vymačkáme i na šťávu.
Žloutky, oba druhy cukru a citronovou kůru vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme citronovou šťávu, víno a mírně vychladlou želatinu. Vyšleháme hladký krém, který uložíme do chladničky tuhnout.
Z bílků vyšleháme pevný sníh, který vmícháme do tuhnoucího krému. Krémem naplníme zmrzlinové (dezertní) poháry a uložíme je do chladničky úplně ztuhnout.
Před podáváním dezert posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme koktejlovou třešinkou.