Pórkovo-nivová omáčka s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
400 g kuřecí prsa
2 dl smetana ke šlehání
mletý černý pepř
1 ks střední pórek
200 g strouhaná niva
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, lehce opepříme a osmahneme ho na rozehřáté pánvi. Když nám začne chytat barvu, přidáme na kroužky nebo půlkroužky nakrájený pórek, který též lehce osmahneme.

  2. K osmahnutému masu a pórku přidáme smetanu, dobře promícháváme, aby se nám smetana nepřichytila a přisypeme nastrouhanou nebo na kousky nadrobenou nivu. Smetana s nivou po chvíli zhoustne a vytvoří lepkavý sos.

  3. Směs masa s pórkovo-nivovou omáčkou podáváme s rýží, ale můžou být i těstoviny. Navrch můžeme posypat trochou zbylého pórku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy