Popský čevab recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 dl olej 0 dl ocet 500 g cibule 5 ks hřebíček 600 g hovězí maso podle chuti sůl mletá skořice mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Popský čevab recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky velikosti kostky cukru. Cibuli a česnek umeleme na masovém strojku, přimícháme mletý hřebíček, skořici, pepř, sůl a dobře rozmícháme. Do odpovídající nádoby střídavě rovnáme vrstvu masa a na ni vrstvu koření.
Zakryjeme a necháme odstát do druhého dne. Druhý den nalijeme do kastrolu olej a do něho vyklopíme odležené maso s kořením, osmahneme, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso posypeme paprikou, přilijeme ocet, trochu vody a chvíli povaříme.
Popský čevab podáváme s tarhoňou nebo chlebem.