Popský čevab recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 dl olej
0 dl ocet
500 g cibule
5 ks hřebíček
600 g hovězí maso
podle chuti
sůl
mletá skořice
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky velikosti kostky cukru. Cibuli a česnek umeleme na masovém strojku, přimícháme mletý hřebíček, skořici, pepř, sůl a dobře rozmícháme. Do odpovídající nádoby střídavě rovnáme vrstvu masa a na ni vrstvu koření.

  2. Zakryjeme a necháme odstát do druhého dne. Druhý den nalijeme do kastrolu olej a do něho vyklopíme odležené maso s kořením, osmahneme, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso posypeme paprikou, přilijeme ocet, trochu vody a chvíli povaříme.

  3. Popský čevab podáváme s tarhoňou nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy