Pomlázkový věnec s kraslicemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
80 g máslo
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g hrubá mouka
1 balíček sušené droždí
125 ml teplé mléko
na potření
2 ks žloutek
na ozdobu
2 lžíce cukr krystal
4 ks čokoládové kraslice

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku a promícháme ji se solí. Uprostřed uděláme důlek a nasypeme droždí, lžičku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek.

  2. Přidáme změklé máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr a vejce. Hnětačem (nebo ručně vařečkou) vypracujeme pružné těsto.

  3. Těsto si rozdělíme na tři stejné díly a z každého uválíme dlouhý pramen. Spleteme je do copu a spojíme do věnce. Věnec přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 25 minut v teple kynout.

  4. Poté dáme plech do rozpálené trouby a pečeme asi 30 minut na 200 °C. Asi po 15-ti minutách pečení věnec potřeme rozšlehanými žloutky a posypeme cukrem.

  5. Hotový, vychladlý věnec přeneseme na talíř, ozdobíme čokoládovými kraslicemi a podle potřeby pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy