Pomlázkový věnec s kraslicemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 80 g máslo 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 500 g hrubá mouka 1 balíček sušené droždí 125 ml teplé mléko na potření 2 ks žloutek na ozdobu 2 lžíce cukr krystal 4 ks čokoládové kraslice
Postup Pomlázkový věnec s kraslicemi recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme mouku a promícháme ji se solí. Uprostřed uděláme důlek a nasypeme droždí, lžičku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek.
Přidáme změklé máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr a vejce. Hnětačem (nebo ručně vařečkou) vypracujeme pružné těsto.
Těsto si rozdělíme na tři stejné díly a z každého uválíme dlouhý pramen. Spleteme je do copu a spojíme do věnce. Věnec přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 25 minut v teple kynout.
Poté dáme plech do rozpálené trouby a pečeme asi 30 minut na 200 °C. Asi po 15-ti minutách pečení věnec potřeme rozšlehanými žloutky a posypeme cukrem.
Hotový, vychladlý věnec přeneseme na talíř, ozdobíme čokoládovými kraslicemi a podle potřeby pocukrujeme.