Pomerančový sorbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 šálky led
175 ml bílé víno
2 lžíce citronová šťáva
50 ml pomerančová šťáva
2 lžíce bílý rum
325 ml šampaňské víno
175 ml citronový sirup
na ozdobu
meduňka
pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Drcený led, šampaňské víno, bílé víno, sirup, pomerančovou a citronovou šťávu dáme do mixéru a vše důkladně rozmixujeme.

  2. Směs rozdělíme do dvou vhodných misek a dáme do mrazničky. Necháme za občasného promíchání mrazit asi 45 minut.

  3. Vzniklým sorbetem naplníme skleněné poháry a zakapeme podle chuti rumem. Pomerančový sorbet ozdobíme meduňkou a spirálkou z pomerančové kůry.

  4. Pomerančový sorbet podáváme k osvěžení během letních dnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!