Pomerančový salát se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks pomeranč
1 ks čekanka
1 ks citron
2 snítky estragon
100 g žampiony
mletý bílý pepř
100 g nízkotučný jogurt
1 lžíce rajský protlak
mořská sůl
100 g kuchyňsky upravení krabi

Postup přípravy receptu

  1. Estragon omyjeme, osušíme a nasekáme. Vymačkáme jeden pomeranč, citron a šťávy smícháme s jogurtem, rajským protlakem a nasekaným estragonem. Osolíme a opepříme.

  2. Zbylé pomeranče oloupeme tak, aby na nich nezůstaly zbytky bílé slupky a vyloupeme dužinu z jednotlivých dílků. Menší žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Čekanku omyjeme, očistíme, odstraníme košťál a nakrájíme na kousky.

  3. Kraby smícháme s plátky žampionů, dílky pomerančů a čekankou.

  4. Pomerančový salát se žampiony ihned přelijeme připravenou salátovou zálivkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!