Pomerančový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
3 ks vejce
6 ks višně
1 balíček vanilkový cukr
0.3 l pomerančová šťáva
4 plátky bílá želatina
na ozdobu
0.2 l šlehačka
podle chuti
pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu necháme ve vlažné vodě nabobtnat. Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a trochu pomerančové kůry ušleháme do pěny. Želatinu rozpustíme v trošce vařící pomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmícháme do žloutkového krému. Počkáme, až krém začne tuhnout.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do pomerančového krému. Poháry naplníme krémem, přikryjeme a dobře vychladíme.

  3. Před servírováním ušleháme tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem. Krém šlehačkou ozdobíme a navrch dáme višeň.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!