Polovnická mísa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
6 ks brambory
6 plátků anglická slanina
4 plátky krkovice
6 ks kuřecí stehno nebo křidýlko
podle chuti
sůl
majoránka
cibule
kmín
grilovací koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme společně s cibulí. Nakrájíme ho na plátky, cibuli na proužky.

  2. Na dno pekáčku dáme plátky anglické slaniny, na to navrstvíme naklepané, osolené, opepřené a sladkou paprikou posypané plátky krkovice. Posypeme připravenými plátky česneku a proužky cibule.

  3. Další vrstvu tvoří oloupané brambory nakrájené na plátky, které posolíme, pokmínujeme a posypeme majoránkou.

  4. Další vrstvu tvoří kuřecí křídla nebo stehýnka, které okořeníme grilovacím kořením a dáme na brambory.

  5. Navrch polovnické mísy pokladame kousíčky másla a přikryjeme alobalem. Dáme péct zakryté tak na 45 - 50 minut na 175 °C. Pak odkryjeme a necháme dopéct. Je to moc dobré a šťavnaté jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy