Polokrémová květáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks mrkev
1 ks květák
1 kostka masový bujon
200 ml smetana na vaření
1 ks kořenová petržel
podle chuti
mletý pepř
petrželová nať
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na menší části a opláchneme. Větší mrkev a petržel oškrábeme a upravíme podle preferencí, zeleninu můžeme nakrájet na nudličky, kostičky či ji nastrouhat.

  2. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme květák, mrkev, petržel (kořen i nať) a jednu bujonovou kostku. Vše přivedeme k varu. Jakmile je květák měkký, pomocí sítka jej vyjmeme a lehce podrtíme tak, aby zůstaly alespoň nějaké kousky. Květák vrátíme zpět do hrnce a přidáme 1 rozšlehané vejce. Jakmile je vejce zavařené, přidáme smetanu a polévku podle chuti dochutíme polévkovým kořením či pepřem.

  3. Polokrémovou květákovou polévku podáváme horkou, můžeme k ní přikusovat pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy