Polibky di Alassio recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g cukr 3 ks bílek 30 g med 500 g lískové oříšky 40 g hořké kakao poleva 100 ml čerstvá smetana 150 g kvalitní hořká čokoláda
Postup Polibky di Alassio recept
Postup přípravy receptu
-
Lískové oříšky opražíme, a to nejlépe na plechu vyložený pečicím papírem, stačí asi na 5 minut. Poté je necháme vychladnout. Oříšky, kakao a cukr vložíme do mixeru a důkladně rozmixujeme na jemný prášek.
Bílky se špetkou soli našleháme do pevného sněhu.
Do práškové moučky, kterou jsme si připravili, přidáváme po troškách sníh vyšlehaný z bílků. Naposled přimícháme med. Zdá-li se nám zdá práškové těsto s našlehaným bílkem hodně suché, můžeme kápnou trošku mléka.
Hmotu vložíme po částech do cukrářského saku s tryskou 1 cm a na plechu s pečícím papírem vytvoříme asi 30 hromádek - polibků. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 12 minut. Upečené polibky necháme zcela vychladnout.
Polevu si připravíme ze smetany, kterou přivedeme k varu. Do smetany přidáme nalámanou čokoládu, promícháme a necháme odpočinout 5 - 10 minut. Pomocí elektrických metliček polevu našleháme do krému. Šleháme alespoň 10 minut. Krém vlijeme do cukrářského saku, tentokrát bez nástavce, a přelijeme naše upečené a vychlazené polibky.
Polibky di Alassio podáváme jako drobné cukroví (bonbonky).