Polibky di Alassio recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
3 ks bílek
30 g med
500 g lískové oříšky
40 g hořké kakao
poleva
100 ml čerstvá smetana
150 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Lískové oříšky opražíme, a to nejlépe na plechu vyložený pečicím papírem, stačí asi na 5 minut. Poté je necháme vychladnout. Oříšky, kakao a cukr vložíme do mixeru a důkladně rozmixujeme na jemný prášek.

  2. Bílky se špetkou soli našleháme do pevného sněhu.

  3. Do práškové moučky, kterou jsme si připravili, přidáváme po troškách sníh vyšlehaný z bílků. Naposled přimícháme med. Zdá-li se nám zdá práškové těsto s našlehaným bílkem hodně suché, můžeme kápnou trošku mléka.

  4. Hmotu vložíme po částech do cukrářského saku s tryskou 1 cm a na plechu s pečícím papírem vytvoříme asi 30 hromádek - polibků. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 12 minut. Upečené polibky necháme zcela vychladnout.

  5. Polevu si připravíme ze smetany, kterou přivedeme k varu. Do smetany přidáme nalámanou čokoládu, promícháme a necháme odpočinout 5 - 10 minut. Pomocí elektrických metliček polevu našleháme do krému. Šleháme alespoň 10 minut. Krém vlijeme do cukrářského saku, tentokrát bez nástavce, a přelijeme naše upečené a vychlazené polibky.

  6. Polibky di Alassio podáváme jako drobné cukroví (bonbonky).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy