Polentovo-zeleninový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžička máslo
1 ks mrkev
100 g brokolice
2 lžíce parmazán
1 ks červená paprika
0.3 l zeleninový vývar
100 g kyselá smetana
125 g polenta
podle chuti
sůl
pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Polentu nebo kukuřičnou krupici smícháme se smetanou a zeleninovým vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném plameni necháme za občasného míchání asi 15 minut povařit. Malou nákypovou formu vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 175 °C.

  2. Mrkev, brokolici a papriku omyjeme a očistíme. Mrkev nastrouháme najemno. Brokolici nasekáme tak, aby kousky byly přibližně velké jako proužky mrkve. Papriku nakrájíme na malé kostičky.

  3. Máslo rozehřejeme a zeleninu na něm za stálého míchání asi 2- 3 minuty restujeme. Zeleninu, nastrouhaný parmazán a vejce vmícháme do polenty a podle chuti okořeníme. Polentu rozetřeme do formy a polentovo-zeleninový koláč pečeme na střední příčce při teplotě 160 °C asi 20 minut

  4. Polentovo-zeleninový koláč necháme ve formě chvilku odpočinout a pak nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy