Podolská kapsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml mléko
1 ks cibule
250 ml smetana
50 dkg kuřecí prsa
2 lžíce hladká mouka
15 dkg anglická slanina
1 plechovka sterilovaná kukuřice
15 dkg šunkový salám
15 dkg uzený sýr
podle chuti
1-2 špetky vegeta
1-2 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu a šunkový salám nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na kostky a okořeníme vegetou. Sýr nakrájíme na drobné kostičky.

  2. V pánvi rozpálíme olej, vsypeme maso a restujeme jej, až změkne. Pak maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku po masu přidáme slaninu, šunkový salám a cibuli. Společně restujeme. Pak vše zalijeme smetanou smíchanou s mlékem a přivedeme k varu. Směs zaprášíme hladkou moukou a povaříme. Vmícháme uzený sýr, kukuřici a pepř. Nakonec vmícháme kuřecí maso a směs odstavíme.

  3. Podolskou kapsu podáváme s hranolky nebo opékanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy