Podolská kapsa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 ml mléko 1 ks cibule 250 ml smetana 50 dkg kuřecí prsa 2 lžíce hladká mouka 15 dkg anglická slanina 1 plechovka sterilovaná kukuřice 15 dkg šunkový salám 15 dkg uzený sýr podle chuti 1-2 špetky vegeta 1-2 špetky mletý černý pepř
Postup Podolská kapsa recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu a šunkový salám nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na kostky a okořeníme vegetou. Sýr nakrájíme na drobné kostičky.
V pánvi rozpálíme olej, vsypeme maso a restujeme jej, až změkne. Pak maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku po masu přidáme slaninu, šunkový salám a cibuli. Společně restujeme. Pak vše zalijeme smetanou smíchanou s mlékem a přivedeme k varu. Směs zaprášíme hladkou moukou a povaříme. Vmícháme uzený sýr, kukuřici a pepř. Nakonec vmícháme kuřecí maso a směs odstavíme.
Podolskou kapsu podáváme s hranolky nebo opékanými brambory.