Podmáslová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks vejce
3-4 lžíce kakao
0 l podmáslí
30 dkg cukr krupice
35 dkg polohrubá mouka
1 lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme cukr s vejci do pěny, přidáme podmáslí a zamícháme. Poté přidáme kakao a olej, vše důkladně promícháme a po malých částech přidáváme mouku s jedlou sodou.

  2. Těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou či strouhankou vysypaný plech či jinou formu. Můžeme i do dortové a po upečení natřít uprostřed dortovým krémem. Formu vložíme do předehřáté trouby a upečeme Po upečení ozdobíme buchtu podle své fantazie - marmeláda, krém, kokos, čokoláda.

  3. Podmáslová buchta je výborná jak teplá, tak studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy